DTM 2/ 2023 HORKÁ čokoláda - Chilli 110 g
EXP 2/ 2023
Směs na přípravu horké čokolády je vyrobena z výběrových kakaových bobů. Jedná se o čokoládu "bean to bar" bez bílého cukru. K doslazení jsme použili sušenou třtinovou šťávu v BIO kvalitě. Pořádný šmrnc tomu dodává špetka chilli, skořice a nové koření.




Co to vlastně znamená "bean to bar"?
Z doslovného překladu z angličtiny "od bobu k tabulce" již vyplývá, že jde o způsob výroby. Celý proces výroby čokolády máme pod drobnohledem. Pečlivě přebrané výběrové kakaové boby od farmářů pražíme, meleme, temperujeme. Hotovou čokoládu následně zpracujeme tak, aby byla připravena k přípravě horké čokolády. Způsob zpracování a kvalitu poznáte na chuti, vůni i vzhledu.
Příprava:
- V malém kastrůlku zahřejte těsně pod bod varu 50 ml vody.
- V horké vodě rozmíchejte cca 25–30 g (3 polévkové lžíce) směsi dokud se důkladně nespojí s vodou.
- Nalijte horkou čokoládu do oblíbeného hrnečku a vychutnávejte.
Složení: Alergeny jsou vyznačeny tučně
kakaové boby, kakaové máslo, BIO panela (sušená třtinová šťáva), chilli (min. 0,75%), skořice, nové koření
Obsah kakaové složky min. 70%
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g:
Energetická hodnota 2314,1 kJ/ 551,5 kcal, Tuky - 38,6 g, - z toho nasycené mastné kyseliny - 25 g, Sacharidy - 43,2 g, - z toho cukry - 26 g, Bílkoviny - 9,5 g, Vláknina - 10,6 g, Sůl - 0,1 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Sladidlo: | třtinová šťáva |
Vlastnosti: | Bez lepku, Bez palmového oleje, Vegan, Paleo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.