Horká čokoláda BIO 125g
NATU horká čokoláda je směs k přípravě té nejčokoládovější horké čokolády. Obsahuje pouze čistou 70% čokoládu, která je vyrobena z BIO kakaových bobů ze Střední Ameriky a BIO třtinové šťávy. Výsledkem je bohatá a plná chuť. Naše horká čokoláda neobsahuje rafinovaný cukr ani laktózu.




Čoko milovníci zbystřete, máme pro vás recept, jak si zlepšit náladu v chladném a sychravém počasí. Připravte si čokoládu tak, jak ji zbožňovali staří Mayové. Tekutou, krémovou a opravdovou. NATU horká čokoláda je vyrobena pouze ze dvou ingrediencí - z výběrových kakaových bobů a z přírodní třtinové šťávy v BIO kvalitě. Nic víc. Žádné náhražky ani ztužené tuky a umělá aromata. Výsledkem je krémová konzistence, opojná vůně a bohatá naplňující chuť.
Šetrně zpracovaná čokoláda je superpotravina, která vám dodá energii a obsahuje řadu výživově hodnotných látek. Zahřeje vás na těle i na duši a jako bonus uspokojí vaše chutě na sladké.
Kakaové boby pocházejí ze dvou lokalit - z Dominikánské republiky a z Nikaragui. V Dominikánské republice se kakaovníky pěstují na 150 tisících hektarech. Kvalita tamní produkce je považována za jednu z nejlepších na světě.
Víte, jak vypadá sklizeň kakaových bobů?
Kakaové boby se sklízejí ze stálezelených stromů kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Jejich domovinou je Jižní Amerika, ale dnes se kakaovníky pěstují také v Tanzánii, Brazílii či ve Vietnamu. Dorůstají do výšky 5-8 metrů, mají velké a dlouhé listy a kvetou růžovobílými květy. Ty se proměňují v plody - žluté bobule se semeny (kakaovými boby). Sklizeň plodů není nijak snadná. Stejně jako cesta od ní ke kakau nebo dokonce k čokoládě. Kakaové lusky se sklízejí průběžně po celý rok, ale hlavní sklizně jsou dvě: v únoru a pak v období září až říjen. Zralé lusky se odřezávají ze stromu nástrojem, který připomíná dlouhý oštěp. Na zemi se pak elegantně otevírají mačetou. Boby ve šťavnaté dužině přezdívané “babě” se ručně vyberou a shromáždí do beden. Prázdné slupky kakaových lusků se ponechávají pod stromy jako hnojivo a také jako lákadlo pro hmyz, který pak nenapadá ještě visící plody.
Příprava:
- V malém hrnci ohřejte 100 až 150 ml vody nebo mléka těsně pod bod varu (voda by neměla vařit). Pro hustší konzistenci zvolte variantu s menším množstvím tekutiny.
- Přidejte 25 g čokolády (cca 3 polévkové lžíce) a na mírném plameni míchejte metličkou, dokud směs se nespojí a nezíská krémovou konzistenci.
- Hotovou čokoládu nalijte do svého oblíbeného šálku a případně doslaďte dle vlastní chuti.
Výhody
- všechny ingredience v BIO kvalitě
- bez přídavku rafinovaného cukru
- bez laktózy a konzervantů
- vhodná pro vegany
Složení: Alergeny jsou vyznačeny tučně
BIO kakaové boby, BIO sušená třtinová šťáva. Obsah kakaového podílu: 70 %. Může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů.
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g:
Energetická hodnota 2415 kJ / 588 kcal, Tuky - 41 g, - z toho nasycené mastné kyseliny - 26 g, Sacharidy - 46 g, - z toho cukry - 33,5 g, Vláknina - 16 g, Bílkoviny - 8,6 g, Sůl - 0,08 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.125 kg |
Sladidlo: | třtinový cukr |
Vlastnosti: | Bez lepku, Bez laktózy, BIO, Vegan |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
NATU = vášeň pro zdravý životní styl s láskou k přírodě
To je ryze česká firma, které záleží na tom, aby zdravý životní styl a moderní způsob života byl dosažitelný pro každého .
Natu si zakládá na poctivé ruční výrobě a dbá na zdraví vás i planety. Výrobky společnosti Natu jsou 100% čisté:
- přírodní,
- s pečlivě ověřeným původem všech surovin,
- bez rafinovaného cukru a jiných aditiv.
“Nikdy nebudeme vyrábět to, co by nám samotným nechutnalo. A musí nám chutnat i naše práce. Tvoříme jeden skvěle namíchaný tým, který neumí stát na jednom místě. Žene nás vášeň a inspirace čistou přírodou. Neustále pro vás promýšlíme nové variace ořechových krémů, přírodních superdoplňků stravy nebo třeba křupavých granolove,” říká zakladatelka NATU Kamila Hladká.