Bio pufovaná rýže v hořké čokoládě RUMBA RAPUNZEL 50 g

Vzdušné a lehké čokoládové potěšení: pufovaná rýže pokrytá kvalitní hořkou čokoládou je to, co z této tyčinky dělá skutečný požitek.

Dostupnost Skladem
52 Kč 104 Kč / 100 g
Bio pufovaná rýže v hořké čokoládě RUMBA RAPUNZEL 50 g
Bio pufovaná rýže v hořké čokoládě RUMBA RAPUNZEL 50 g
BIO
Bez bílého cukru
Bez bílého cukru
Dárek k nákupu
Dárek
nad 700 Kč
Doručení zdarma
Doručení zdarma
při nákupu nad 1000 Kč
ECO balení zásilek
ECO balení zásilek

Tyčinka je vhodná pro vegany. K doslazení čokolády je použitý třtinový cukr a sušená třtinová šťáva rapadura.

Rapadura se vyrábí původním tradičním způsobem zahušťování třtinové šťávy až do úplného odpaření vody bez odstranění třtinové melasy. Vyniká příjemnou karamelovou chutí a je vhodná na pečení a vaření, ke slazení desertů, kávy a čaje. Cukrovou třtinu, používanou při výrobě sušené třtinové šťávy rapadura, pěstují rodinné firmy zapojené do FAIR TRADE projektu HAND IN HAND v Brazílii na stejném místě ekologicky již od roku 1977. Pěstování cukrové třtiny i výroba třtinového cukru zde probíhá tradičním způsobem bez použití jakýchkoli syntetických hnojiv, herbicidů a pesticidů.  Cukrová třtina se sklízí ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři nejen že nepoužívají pesticidy, ale také nevypalují pole před sklizní. Tento postup je běžný v konvenčním zemědělství pro usnadnění sklizně, protože na poli zůstanou stát pouze stvoly. Ekologické pěstování tak nejenom ochrání přirozené mikroprostředí a přírodu, ale také zabezpečí návrat výživných organických látek zpět do oběhu živin. Farmáři dopraví cukrovou třtinu do svého vlastního cukrovaru Planeta Verde ke zpracování. Zde se třtina lisuje a získaná šťáva se nejprve přefiltruje. Poté se koncentruje odpařováním ve velkých kotlích. Ke konci se míchá dokud nezačne krystalizovat.

ZEMĚ PŮVODU: Německo

 

Složení

hořká čokoláda* 83% (kakaová hmota*, sušená třtinová šťáva rapadura*, třtinový cukr*, kakaové máslo*, emulgátor: sójový lecitin), pufovaná rýže* 17%. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 55 % v čokoládě.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy arašídů, lepkumléka, jiných skořápkových plodů a sóji.

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g: 

Energetická hodnota 2210 kJ/530 kcal, Tuky - 32,5 g, - z toho nasycené mastné kyseliny - 21,6 g, Sacharidy - 53 g, - z toho cukry - 37,4 g,  Bílkoviny - 3,6 g, Vláknina - 4,6 g, Sůl - 0,09 g

 

SKLADOVÁNÍ:  Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

 

DE-ÖKO-003

Zemědělská produkce EU/mimo EU

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Mňamky
Hmotnost: 0.05 kg
Sladidlo: třtinový cukr, třtinová šťáva
Vlastnosti: BIO, Vegan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Některé naše výrobky pocházejí z fair trade projektu HAND IN HAND. Projekt HAND IN HAND, neboli česky RUKU V RUCE, v sobě spojuje zásady ekologického zemědělství a spravedlivého obchodování (tzv. fair trade).

Rádi bychom Vám zde představili tento jedinečný a vysvětlili jeho fungování. 

 

Firma RAPUNZEL obchoduje s biosurovinami z celého světa již 35 let. Tím jak se rozšiřuje sortiment biovýrobků, přibývá stále více surovin, kterým se nedaří na evropském kontinentu, jako například kakao či cukrová třtina. Hned od začátku obchodních vztahů s dodavateli „chudého jihu“ je naší prioritou nejen vynikající kvalita biosurovin, ale i vynikající kvalita naší spolupráce. Jednoznačným cílem je účinné a přímé zlepšení životních podmínek zemědělců třetího světa.

Cenový tlak na výrobce v zemích jihu má na svědomí bídu obyvatel a škody na životním prostředí. Nejznámějším příkladem je mýcení tropických pralesů. Ekologické zemědělství, které garantuje zdravé potraviny a nezničené životní prostředí, je základem pro kladný a trvale udržitelný rozvoj. Etické obchodování v rámci HAND IN HAND chrání partnery ze zemí třetího světa před cenovými výkyvy na světových trzích. Dlouhodobé garantované dodavatelské vztahy dávají partnerům jistotu do budoucnosti a zákazníkům vynikající kvalitu. Projekt HAND IN HAND začal před patnácti lety spoluprací s družstvem El Ceibo a nyní zahrnuje celou řadu partnerů, od kterých se nakupuje šest základních surovin které jsou obsaženy asi v padesáti konečných výrobcích. Podíl fair trade výrobků na obratu firmy RAPUNZEL tvoří zhruba 10 % a má vzrůstající tendenci.

Podstata projektu HAND IN HAND

  1. Účastníky projektu mohou být nezávislí zemědělci, družstva, majitelé ekologických plantáží, zpracovatelé či exportní agentury jednotlivých regionů. V současné době se na projektu podílí několik tisíc zemědělců a jejich zaměstnanců z Dominikánské republiky, Kostariky, Bolívie, Brazílie a Srí Lanky.
  2. Všechny výrobky s logem HAND IN HAND pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství (BIO). Což znamená nejen to, že se při jejich pěstování nepoužívají syntetické pesticidy, herbicidy a hojiva, ale také to, že se využívají takové zemědělské postupy, které v dané lokalitě přirozeným způsobem uchovávají či zvyšují úrodnost půdy. Příkladem může být současné pěstování více druhů plodin na jednom místě.
  3. Výrobky označené logem HAND IN HAND jsou vykupovány přímo od účastníků projektu bez využití služeb jakýchkoli prostředníků. Prioritou jsou dlouhodobé obchodní vztahy s účastníky projektu a jejich podpora v technických otázkách kontrolovaného ekologického zemědělství (bio), zpracování surovin, kontrole kvality a prodeje zboží. Účastníci projektu mají navíc garantovánu fixní výkupní cenu , která je nezávislá na fluktuacích světové plodinové burzy a je daleko vyšší než hodnota na světovém trhu. To jim umožňuje pokrýt náklady trvale udržitelného ekologického zemědělství a zajišťuje jim dostatečnou obživu. Díky přímému výkupu a technické pomoci zemědělcům pak zvýšenou výkupní cenu nepozná evropský zákazník – ceny výrobků HAND IN HAND jsou srovnatelné s jinými výrobky v biokvalitě.
  4. Účastníci projektu musí pak na oplátku garantovat sociální práva svých zaměstnanců, udržovat kvalitu ekologického zemědělství splňující minimálně příslušné směrnice Evropské unie (nebo ještě lépe přísnější požadavky sdružení pro ekologické zemědělství) a souhlasit s průběžnou kontrolou dodržování těchto požadavků nezávislými externími inspekčními orgány.
  5. Logo HAND IN HAND: Ekologie a etika obchodu

    Toto logo nesou výrobky, které obsahují alespoň 50 % surovin, pocházejících z projektu HAND IN HAND

Kritéria projektu

ÚČASTNÍKŮM PROJEKTU HAND IN HAND JSOU ZARUČENY:

  1. Dlouhodobé obchodní vztahy, které jim zajišťují bezpečí a umožňují jim investovat do zlepšování ekologické výroby a zpracování surovin.
  2. Garantované odběry, které jsou důležitou součástí každoročních kontraktů. Zúčastněným stranám umožňují dělat plány do budoucna.
  3. Spravedlivé výkupní ceny, které účastníkům umožňují pokrýt náklady spojené s ekologickou produkcí, životní náklady a zdravotní a sociální zabezpečení.
  4. Podpora a poradenství v technických otázkách kontrolovaného ekologického zemědělství, zpracování surovin, kontroly kvality a prodeje zboží.
  5. Podpora sociálních projektů a projektů na ochranu životního prostředí, která je financována z fondu projektu HAND IN HAND. Podporované projekty působí v zemi a pokud možno přímo v místě sídla účastníků.

ÚČASTNÍCI PROJEKTU HAND IN HAND ZARUČUJÍ:

  1. Výrobky v biokvalitě, které musí splňovat minimálně požadavky směrnice Evropské unie o kontrolovaném ekologickém zemědělství a musí být šetrně zpracovány pro uchování co nejvyšší možné kvality v okamžiku koupě konečným spotřebitelem. Pravidelné kontroly prováděné nezávislými certifikačními orgány garantují plnění požadavků kontrolovaného ekologického zemědělství (bio).
  2. Sociální práva svých zaměstnanců, což v první řadě znamená vyplácení mzdy alespoň na úrovni minimální mzdy, pokud možno vyšší. Dále také přístup ke zdravotní péči, mateřské příspěvky, placenou dovolenou a pensijní plán podle místních pracovně právních předpisů.
  3. Lidské pracovní podmínky, které zahrnují dodržování lidských práv – rovnosti náboženského vyznání, etnického původu, pohlaví atd. – a práva na shromažďování. Také však zabezpečení bezpečného a zdraví neohrožujícího pracovního prostředí.
  4. Zákaz dětské práce: Děti mají právo na zdravý vývoj a pokud možno základní školní vzdělání. Primární je zákaz práce dětí mimo rodinu.
  5. Otevřenost a průhlednost: Všichni účastníci projektu musí být schopni dokázat, že vyšší výkupní ceny jsou skutečně využity k přímému či nepřímému zlepšení životních a pracovních podmínek zemědělců a dalších zaměstnanců. Dodržování požadavků projektu HAND IN HAND je kontrolováno nezávislými odborníky.

Podobné produkty